Mladina

PGD Lokovica poleg vseh operativnih dejavnosti, ki jih opravlja daje velik poudarek tudi športno-tekmovalnim disciplinam, predvsem na področju z gasilsko mladino.

 

Tako se lahko pohvalimo z več kot 30. aktivnimi otroci, ki se vsako leto udejstvujejo na različnih športnih dogodkih. Na nivoju gasilske zveze Šaleške doline se udeležujemo vseh organiziranih aktivnosti. Poleg tega se redno uvrščamo tudi na tekmovanja na regijskem in državnem nivoju. Tako pionirji kot mladinci so večkratni zmagovalci ligaškega tekmovanja SŠ regije. Že od leta 2011 smo prisotni na vseh državnih tekmovanjih iz kviza in orientacije.

Vsekakor pa moramo omeniti tudi državno tekmovanje v gasilsko športnih tekmovalnih disciplinah, ki je potekalo v Kopru, junija 2016. Tam so se pionirji pomerili v vaji z vedrovko, štafeto in vajo razvrščanja. Mladinci pa v vaji z ovirami, štafeti z ovirami na 400 m in v vaji razvrščanja. Pionirji so postali državni prvaki, mladinci pa so zasedli 3. mesto in se s tem tudi uvrstili na izbirno tekmovanje za olimpijado.

 

Tudi v lanskem letu (2017) so se mladinci na regijskem tekmovanju v vaji s hidrantom odlično odrezali in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo septembra (2018), v Gornji Radgoni.

Izjemno smo ponosni na naše mlade gasilce, ki zgolj kot prostovoljci dajejo vse od sebe na vajah in tekmovanjih. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti niti na mentorje, ki kvalitetno preživljajo ure prostega časa z in za mlade.

Za nagrado za odlično delo pa se vsako leto udeležimo izleta ali gasilskega tabora.

Doseganje odličnih rezultatov na zveznem, regijskem in državnem nivoju kaže na kvalitetno delo na gasilsko-športnem področju.

Ime PGD Lokovica pa smo v preteklosti že večkrat ponesli tudi izven meja Slovenije. Nazadnje na 12. mednarodnem simpoziju CTIF v Luksemburgu.

Vse uspehe naše mladine spremlja tudi župan občine Šoštanj, ki nas vedno nagradi s sprejemom. V letu 2017 pa smo prejeli tudi pokal športne zveze Šoštanj za najuspešnejšo ekipo v neolimpijskih športih.

 

Mladinska komisija PGD Lokovica