Novice

Novo vozilo GVM-1 - Napočil je čas, ko smo v svoje vrste pripeljali novo, težko pričakovano, vozilo za prevoz moštva (GVM-1) Volkswagen Caravelle. Zaradi trenutnih razmer bo uraden prevzem vozila prihodnje leto. Ker pa je pridobitev vozila za nas pomemben dogodek, smo ga danes slavnostno, ob zvokih siren pripeljali domov! Zahvala tudi Občini Šoštanj za sofinanciranje pri nakupu!
112. OZ PGD Lokovica - V soboto 8.2.2020 je potekal že 112. redni občni zbor PGD Lokovica. Na občnem zboru so bila podana poročila o delu v letu 2019 ter plan dela za leto 2020. Podelili smo tudi priznanja ter napredovanja.
Državno tekmovanje v kvizu - V soboto, 30.3.2019, je v Krškem potekal državni kviz gasilske mladine. Tekmovanja smo se udeležili z ekipo mladink. Mladinke so v konkurenci 38 ekip zasedle 2. mesto in tako postale državne podprvakinje v svoji kategoriji! Ob prihodu domov, smo jim v društvu pripravili sprejem. Iskrene čestitke!
Regijsko tekmovanje v kvizu - V soboto 16.3. je v žalcu potekalo regijsko tekmovanje SAŠA regije v kvizu gasilske mladine. Tekmovanja smo se udeležili s tremi ekipami, ki so se odlično odrezale in dosegle naslednje rezultate: – pionirji – 6. mesto, – mladinci 2 – 3. mesto, – mladinci 1 – 1. mesto in uvrstitev na državno tekmovanje. Vsem ekipam iskreno čestitamo, mladincem pa želimo veliko sreče tudi na državnem tekmovanju.
Operativne vaje prve pomoči - V nedeljo 24. februarja smo v dopoldanskih urah izvedli operativne vaje iz prve pomoči. Naši operativci so na eni točki obnovili svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja in dela z defibrilatorjem, na drugi pa delo vratno opornico, zajemalnimi nosili in imobilizacijo ob primeru suma poškodbe hrbtenice.
111. Občni zbor PGD Lokovica - V soboto, 10.2., je potekal že 111. redni občni zbor PGD Lokovica. Na občnem zboru so bila med drugimi podana poročila o delu v letu 2018, plan dela za leto 2019 in podeljena priznanja ter napredovanja.  
Tečaj gašenja notranjih požarov – modul A - V zadnjem tednu januarja sta se dva naša člana udeležila tečaja za gašenje notranjih požarov – modul A. Tečaj sta uspešno zaključila, novo znanje pa bosta s pridom uporabjala na intervencijah.
Vaje notranjih napadov z IDA - V nedeljo, 23.9., smo v Šaleku na vadbenem objektu PGD Šalek izvedli vaje notranjih napadov. Najprej smo zunaj izvedli vaje s curki, nato pa v objektu zakurili in izvedli več vaj reševanja ponesrečencev in gašenja notranjega požara. Hvala gasilcem PGD Šalek, da so nam omogočili delo v njihovem vadbenem objektu. Slike so priložene v galeriji spodaj.
Državno mladinsko tekmovanje Matevža Haceta - Na državnem tekmovanju Matevža Haceta, v Gornji Radgoni, so naši mladinci zasedli 4.mesto in tako osvojili zlato Hacetovo značko. Čestitamo! Iskrene čestitke tudi ostalim ekipam SŠR.
Državno tekmovanje v orientaciji - V soboto 15.9 je v Moravčah potekala državna orientacija gasilske mladine, na katero smo se uvrstili z mladinci in mladinkami. Oboji so svoje delo odlično opravili. Mladincem je žal zmanjkalo malo sreče in so tako zasedli še vedno zelo dobro 4. mesto v kategoriji 35 ekip. Mladinke pa so zasedle odlično 3. mesto v kategoriji 34 ekip. V društvu smo jim pripravili tudi sprejem. Za uspeh mladincem in mladinkam iskreno čestitamo, prav tako pa čestitamo ostalim ekipam iz GZ ŠD za dobre rezultate!